V Prešove sa vodič MHD snažil vyhnúť zrážke, prudko zabrzdil. Dve cestujúce sa zranili


Foto: V Prešove sa vodič MHD snažil vyhnúť zrážke, prudko zabrzdil. Dve cestujúce sa zranili Foto: Ilustračné - pexels.com

V pondelok 6. mája pred 13:00 hod. sa vodič trolejbusu na ulici Volgogradskej snažil zabrániť zrážke chodcov, ktorí mu vbehli do cesty mimo priechodu pre chodcov. Vodič prudko zabrzdil, dve ženy v trolejbuse následkom toho spadli a zranili sa. Informuje o tom Štandard Prešov.

Na mieste zasahovali dve ambulancie RZP, hasiči a polícia. Jedna z cestujúcich zostala nehybne ležať. Ako dodáva portál, polícia na mieste zisťovala totožnosť detí idúcich zo škôl, niektoré plakali a boli dezorientované. 

„34-ročný vodič trolejbusu z dôvodu, aby nedošlo k zrážke s maloletou chodkyňou prebiehajúcou cez cestu, bol nútený  prudko zabrzdiť, následkom čoho došlo k pádu 72-ročnej cestujúcej,“ uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Polícia bude skúmať okolnosti nehody a mieru zavinenia účastníkov.

Ako uviedla pre Štandard Prešov Hovorkyňa Nemocnice J. A. Reimana Prešov Martina Pavlíková, do nemocnice boli privezené dve ženy. Jedna bola po vyšetrení prepustená do domáceho liečenia a druhá ostáva ešte v nemocnici. Podľa jej slov nejde o život ohrozujúce zranenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu