FOTO: Na Domašu po opravených cestách. Významná dopravná spojnica dostala nový nádych


FOTO: Na Domašu po opravených cestách. Významná dopravná spojnica dostala nový nádych
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Prešovský samosprávny kraj

Prešovský samosprávny kraj informuje o ďalšom dôležitom miľníku. V blízkosti vodnej nádrže Domaša totiž zrekonštruovali niekoľko kilometrov ciest, čo zaručí návštevníkom príjemný dojazd do cieľovej destinácie.

Novovyasfaltovaný vyše dvojkilometrový úsek medzi Malou Domašou a Detríkom je významnou spojnicou dvoch okresov - Prešova a Vranova nad Topľou. Investícia za 217-tisíc bola len čiastková. Celkovo sa na modernizáciu cesty číslo 3635 a priľahlej infraštruktúry vynaložilo niečo vše 2,5 milióna eur. „Koncom roka 2023 sme tu totiž ukončili investičnú akciu za 2,3 mil. eur cez Program IROP, ktorá priniesla aj opravu 41-ročného mosta či priepustov a zosuvu,” ozrejmila župa.

V rámci stavebných prác bolo nutné na pôvodnej vozovke odfrézovať poškodené vrstvy a zhotoviť novú obrusnú vrstvu z asfaltového betónu, zabezpečiť tesnenie dilatačných škár a spevniť svah lomovým kameňom. „V úseku sa zároveň pristúpilo k dosypávaniu krajníc a vo finálnej fáze k realizácii vodorovného dopravného značenia,” dodal kraj.

Kvôli prácam na novej ceste sa doprava dotkla najmä vodičov z obcí Kvakovce, Detrík a Vavrinec. Tí môžu aj napriek dlhšiemu čakaniu opäť prechádzať po vozovke, ktorá už dostala nový nádych.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu