Pre hrozbu bombových útokov na školách sa v Poprade konala mimoriadna porada


Foto: Pre hrozbu bombových útokov na školách sa v Poprade konala mimoriadna porada Foto: Facebook/Poprad – oficiálna stránka mesta

Hrozba bombových útokov v utorok 7. mája zasiahla aj základné školy v Poprade. Nutná bola evakuácia žiakov a ako uvádza mesto Poprad, práve evakuácia poukázala na problémy, ktoré treba riešiť. 

Primátor Popradu Anton Danko zvolal stretnutie s riaditeľmi škôl, ktoré sa konalo vo štvrtok 9. mája. Cieľom bolo identifikovať vzniknuté problémy počas evakuácie s cieľom zaviesť logistické riešenia pre prípad, že by sa takéto hrozby v budúcnosti opakovali. 

„My ako mesto sme vydali všeobecné  usmernenie, ktorého súčasťou bude aj evakuačný plán, kde budú mať školy určené  záchytné miesta na presuny so žiakmi v prípade evakuácie. Môžem všetkých ubezpečiť, že samotné mesto bude vždy maximálne súčinné pri koordinovaní takýchto neštandardných situácií tak, aby o naše deti bolo vždy postarané a rodičia nemuseli mať o nich strach,“ povedal Anton Danko. 

Evakuačnými miestami pre školy budú viacúčelová hala Aréna a zimný štadión. Dohodnutý je aj jednotný postup pri hláseniach školského rozhlasu či upovedomení rodičov. Ako dodáva mesto na sociálnej sieti, vedenie mesta na stretnutí požiadalo riaditeľov škôl aj o upokojenie atmosféry, čo sa udeje počas triednických hodín a rozhovorov so žiakmi, učiteľmi a rodičmi. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu