Prešovčania odmietajú zbierať exkrementy po svojich psoch: Vo vysokej tráve je to nemožné, vadia im aj kliešte


Foto: Prešovčania odmietajú zbierať exkrementy po svojich psoch: Vo vysokej tráve je to nemožné, vadia im aj kliešte Foto: pexels.com, Facebook/Prešov, J. F. K. – Ilustračné; úprava redakcie

Mesto Prešov začalo s kosbou verejnej zelene už 15. apríla, čo bolo oproti minulému roku o dva týždne skôr. Kosbu majú na starosti Technické služby mesta Prešov, ktoré pravidelne každý týždeň uverejňujú na sociálnej sieti lokality, ktorým sa v dané dni budú venovať. Od začiatku kosby však mesto schytáva od obyvateľov rôznorodú kritiku.

Aktuálne prosí o pomoc obyvateľov Prešovčanka Petra. V skupine Prešov na sociálnej sieti sa pýta, kedy bude mesto kosiť na Sídlisku 3 na ulici Prostejovskej. Ako uvádza, vo vysokej tráve má zbierať exkrementy po svojom psovi, čo je podľa jej slov nemožné. 

Prešovčanka hovorí aj o kliešťoch, ktoré sa v tráve môžu nachádzať. Podľa informácií, ktoré uverejnili technické služby v príspevku na sociálnej sieti, by sa práve tento týždeň mali venovať aj parkovej zeleni na Prostejovskej. 

Obyvatelia pod príspevkom používateľky Petry vyjadrujú nespokojnosť s kosbou. V niektorých častiach si údajne kosia okolie bytových domov aj sami obyvatelia. Kosba v meste však postupuje podľa harmonogramu. Ako pre Prešovak.sk ešte koncom apríla uviedol hovorca mesta Prešov Michal Hudák, nie je možné kosiť v každej mestskej časti v rovnakom čase. Prvá kosba v meste prebieha postupne do konca mája. 

Na kosbu v roku 2024 má mesto Prešov v rozpočte vyčlenených 400-tisíc eur. Celková plocha zelene v meste Prešove predstavuje 2 168 831 metrov štvorcových. Ako však uviedla radnica na internetovej stránke, trvanie realizácie prvej kosby bude ovplyvňovať najmä počasie, kedy sa pri nevhodných poveternostných podmienkach, alebo pri hrozbe búrok, môže termín ukončenia posúvať. Odhadovaný harmonogram 1. kosby nájdete TU.

Prečítajte si viac: