Prešovskú nemocnicu čoskoro čakajú veľké zmeny. Súvisia s prípravou budúceho staveniska novej nemocnice


Foto: Prešovskú nemocnicu čoskoro čakajú veľké zmeny. Súvisia s prípravou budúceho staveniska novej nemocnice Foto: Facebook/Fakultná nemocnica J.A. Reimana Prešov

Fakultnú nemocnicu J. A. Reimana v Prešove čakajú veľké organizačné zmeny, ktoré súvisia so zmenou zriaďovateľa a taktiež s plánovaným rozvojom. K organizačným zmenám má dôjsť v nasledujúcich dvoch týždňoch za plnej prevádzky a s dôslednou technicko-organizačnou a medicínskou prípravou. 

V nemocnici dôjde k sťahovaniu štyroch oddelení, ktoré je nevyhnutné. Čo sa týka medicínskych kritérií, prioritizácie, logistiky, technických možností a celkovej prípravy, sťahovanie bolo potrebné dôkladne zvážiť. Bude sa však diať tak, aby sa čo najmenej dotklo pacientov a chodu nemocnice. 

„Všetky zmeny súvisia s prípravou budúceho staveniska priamo v areáli nemocnice, kde sa bude v budúcnosti realizovať výstavba novej nemocnice. Jej investorom bude ministerstvo obrany,“ uviedol riaditeľ nemocnice Juraj Smatana. Bližšie informácie k výstavbe majú byť k dispozícii až o pár týždňov, keďže sa celý proces pripravuje.


Sťahovanie sa dotkne oddelenia oftalmológie, gynekológie, geriatrie a infektológie:

  • oddelenie oftalmológie, pavilón č. 7, sa presťahuje do priestorov starej pôrodnice – pavilónu č. 1, prízemie vľavo
  • gynekologické ambulancie a pohotovosť sa z pavilónu č. 1 presťahujú do pavilónu č. 2 – chirurgický monoblok. Pôrodnica zostane tak ako doteraz rozdelená na starú a novú, Perinatologické centrum ostáva v starej pôrodnici
  • oddelenie geriatrie sa z pavilónu č. 8. presťahuje do pavilónu č. 3 na 6. poschodie
  • oddelenie infektológie sa presťahuje z pavilónu č. 7 do pavilónu č. 8

V celom areáli sú všetky pavilóny nemocnice viditeľne označené veľkými číslami pre lepšiu orientáciu, verejnosť bude o každej zmene informovaná aj priamo v nemocnici oznamami a informačnými tabuľami. Zmeny potrvajú do vybudovania novej nemocnice. Vedenie prosí pacientov a návštevníkov o trpezlivosť a pochopenie pri sťahovaní.

„Uvedomujeme si, že ide o veľký zásah do chodu nemocnice. Samotné sťahovanie sme naplánovali efektívne, aby sme ho zvládli za krátky čas, ale predovšetkým s ohľadom na zdravie a potreby našich pacientov aj zamestnancov. Prosíme všetkých o pochopenie a trpezlivosť pri zvládnutí týchto organizačných zmien,“ dodal riaditeľ nemocnice.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: