VIDEO: Nárazy vetra a nečakaná prietrž mračien bičujú okolie Prešova


Foto: VIDEO: Nárazy vetra a nečakaná prietrž mračien bičujú okolie Prešova Foto: Redakcia

Obyvateľov okolia Prešova zastihol nečakaný nárazový vietor. Stromy sa ohýbali a živel prišiel znenazdania. Podľa slov miestnych mali pocit, že sa blíži tornádo. Nárazový vietor nasleduje prudká prietrž mračien. Výstrahu 2. stupňa pred búrkami vydal už aj Štátny hydrometeorologický ústav (SHMÚ). V prešovskom kraji platí pre okres Prešov. 

„Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Pri búrkach môžu byť obmedzené ľudské aktivity ohrozené zdravie,“ uviedol SHMÚ.

SHMÚ upozorňuje pred lokálnymi povodňami

Prudká, no masívna prietrž mračien so sebou môže priniesť aj lokálne povodne. „Intenzívny dážď môže vyvolať prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatopenie pivníc, podchodov, podjazdov a pod.),“ vystríha hydrometeorologický ústav.


Popadané stromy na ceste

Používateľka Jana informuje v príspevku vo facebookovej skupine Dopravný servis PO a okolie o tom, že medzi Drienovom a Petrovanmi sú na ceste popadané stromy. Buďte opatrní. Vplyvom počasia meškajú aj spoje MHD v Prešove. Silný vietor polámal konáre stromov na Masarykovej ulici. 

„Časť konárov padla na trolejové vedenie. Premávka trolejbusov v danom úseku je krátkodobo pozastavená, následky odstraňujú hasiči v spolupráci s našimi pracovníkmi. Počítajte s meškaniami na trolejbusových linkách,“ uvádza Dopravný podnik mesta Prešov na sociálnej sieti.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: