V Prešove sa bude konať Deň poľovníkov Šariša, areál SOŠ lesníckej sa opäť rozvonia poľovníckym guľášom


Foto: V Prešove sa bude konať Deň poľovníkov Šariša, areál SOŠ lesníckej sa opäť rozvonia poľovníckym guľášom Foto: Stredná odborná škola lesnícka; úprava redakcie

V sobotu 15. júna ráno sa otvoria brány Strednej odbornej školy lesníckej v Prešove na Kollárovej ulici pri príležitosti Dňa poľovníkov Šariša. Konať sa bude už šiesty ročník, návštevníkov čaká bohatý sprievodný program, ktorý pripravila Obvodná poľovnícka komora v spolupráci so SOŠ lesníckou v Prešove a štátnym podnikom Lesy SR. 

Lesná pedagogika určená pre malých aj veľkých vás upúta hlasmi lesa, obyvateľmi lesa a rôznymi zaujímavými výukovými hrami. Hlavnou časťou bude už tradične súťaž vo varení poľovníckeho guľášu, novinkou bude, že okrem odbornej poroty ho budú hodnotiť aj návštevníci akcie. 

„Veľmi populárne sú každoročne ukážky našich sokoliarov, poľovníckej kynológie, vábenia zveri, hodnotenia trofejí, ale aj včelárstva a loveckej lukostreľby. Rovnako bude pre vás pripravená jazda na koňoch, laserová strelnica, vystúpenia folklórnych skupín a mnoho ďalšieho,“ uvádzajú organizátori. Viac informácií nájdete TU.

Prečítajte si viac: