Kde v Prešove kúpite najlepšiu domácu knedľu, a to aj v nedeľu? Prešovčania Martinovi poradili aj zavtipkovali


Prešov hľadá domácu knedľu: kde ju kúpiť aj v nedeľu?

Foto: Kde v Prešove kúpite najlepšiu domácu knedľu, a to aj v nedeľu? Prešovčania Martinovi poradili aj zavtipkovali
Foto: AI

Na sociálnej sieti sa v skupine Prešovčanov rozprúdila diskusiu jednoduchá, ale pre mnohých zásadná otázka. Martin sa pýtal: „Ahojte, neviete mi prosím poradiť, kde v Prešove sa dá kúpiť domáca parená knedľa aj v nedeľu? Vďaka za tipy?“ Odpovede nenechali na seba dlho čakať a priniesli množstvo praktických rád – aj trocha humoru.

Niektorí radili nečakať a zobrať veci do vlastných rúk. „Pošlem recept, rýchlejšie urobíš ako behať po obchodoch,“ komentovala Zuzana. Pre tých, ktorí sa predsa len rozhodli knedľu kúpiť, Prešovčania odporúčali niekoľko miest.

„Kauflande na Sídlisku III je vpredu predaj zákuskov, chleba a majú aj domáce knedlíky,“ radila Anna. Kaufland na trojke pekáreň pri vchode,“ doplnil Rastislav.


Veľmi často padala aj zmienka o obľúbenej reštaurácii v obchodnom centre Novum: „Novum hore na vrchu reštaurácia Na dupľu,“ odporúčala Lívia a pridávali sa aj ďalší členovia skupiny. Tí, ktorí hľadajú niečo špeciálne, môžu zamieriť na Trojicu: „Dobrú knedľu majú aj v Tip tope na Trojici. Dá sa objednať aj vopred,“ poradila Tatiána.

Prešovčania si zaspomínali aj na časy, keď bola domácou knedľou známa predajňa pod bývalým Kenvelom. „Niekedy predávali pod bývalým Kenvelom. Do predajne viedlo pár schodov,“ spomenula Henrieta. Bohužiaľ, táto prevádzka je, podľa Prešovčanov, už dávno zatvorená.

Diskusia sa niesla nielen v praktickom, ale aj v úsmevnom duchu. „Príďte, urobím vám, včera som robila tri, urobím aj dnes,“ zavtipkovala Lucia. Štefan sa pochválil svojím premiérovým pokusom: „U nás sa robí prvýkrát a to v dome bývame 23 rokov. O 5 minút ho vyberám. Som zvedavý.“

Recept na domácu parenú knedľu

Ak predsa len zatúžite po čerstvej domácej chuti a nechcete behať po obchodoch, môžete si skúsiť pripraviť domácu parenú knedľu podľa jednoduchého receptu:

Potrebujete:

  • 500 g polohrubej múky
  • 1 balíček sušeného droždia (alebo 20 g čerstvého)
  • 1 čajovú lyžičku soli
  • 1 čajovú lyžičku cukru
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 1 vajce
  • 1 lyžicu oleja

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ.
  2. Pridajte vlažné mlieko, vajce a olej a vypracujte hladké cesto.
  3. Zakryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste približne 45 minút.
  4. Vykysnuté cesto vytvarujte do tvaru knedle a nechajte ešte chvíľu podkysnúť.
  5. V hrnci priveďte do varu vodu, na vrch položte parák alebo plátno a knedľu varte v pare približne 20 – 25 minút.

Knedľa by mala byť nadýchaná, jemná a ideálne doplniť nedeľný obed.



Najnovšie v Prešovskom kraji

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie zo zahraničia