Muzikál pre celé rodiny, Legenda o zakliatom meste už v sobotu 2 . júna v kine SCALA


Foto: Muzikál pre celé rodiny, Legenda o zakliatom meste už v sobotu 2 . júna v kine SCALA
Galéria: 2 fotky
Foto: Mesto Prešov

Muzikálový príbeh zasadený do rozprávkového obdobia rytierov a kráľov a krásnych dvorných dám. Zavedie vás do mesta obohnaného hradbami, kde sa mladému kráľovi nechce vládnuť a kde sa rúcajú dávne pravidlá. Ľudia nemusia pracovať ani vychovávať svoje deti, čítať a písať je zakázané a všetky knihy sú hromadne spálené. Až na jednu – Knihu kníh, tajomne ukrytú, v ktorej naďalej bije srdce starého kráľa.

Kým sa obyvatelia mesta držali zákonov spísaných v tajomnej Knihe, Čierne knieža nemalo nad mestom moc. Odkedy však na trón nastúpil mladý kráľ a Knihu kníh zavrhol, v kráľovstve nastáva zmätok a falošní vyslanci Čierneho kniežaťa preberajú vládu… Odvážne dcéry starnúceho šaša – vyhnaného na perifériu – s pomocou stareny, strážkyne knihy, pomôžu vrátiť Knihu do zámku a zastaviť nešťastie, ktoré mestu hrozí.

Milan Rúfus povedal, že rozprávky nevznikli pre to, aby deti zaspali, ale aby sa dospelí prebudili. Zistili sme, že dospelí si spolu s deťmi veľmi radi pozrú pútavý príbeh a navyše ich baví  dešifrovanie hlbšej významovej roviny, ktorú im v predstavení ponúkame. A to je naším cieľom. Aby do divadla prišli ľudia starí i mladí a nechali sa vtiahnuť do príbehu, ktorý im dá viac ako len zážitok z krásnej hudby, kostýmov či vtipných situačných gagov,“ tvrdí scenáristka a režisérka muzikálu Katarína Pirohová.

Okrem hudby, spevu a množstva gagov sú súčasťou predstavenia nádherné tanečné choreografie z produkcie medzinárodne oceňovaného Tanečného divadla Bodies. V hre účinkujú dospelí, mládež i deti, študenti a absolventi herectva, no predovšetkým talentovaní divadelní nadšenci, ktorým dávame príležitosť rozvíjať svoje dary a tešiť nimi iných.

V sobotu 2. júna sa uskutoční predpremiéra muzikálu, v nedeľu 3. júna slávnostná premiéra. Najbližšie reprízy sú naplánované na 16. a 17. júna 2018 taktiež v kine Scala v Prešove. Predstavenie „Legenda o zakliatom meste“ bude tiež súčasťou programu Národného stretnutia mládeže P18, ktoré sa koná v Prešove na konci júla tohto roku.

Miesto: Kino Scala Prešov
Dátum: 02.06.2018 - 18:00





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Prešov