Druhý júlový víkend čaká návštevníkov Kežmarku zaujímavý program. Na obľúbenom festivale EĽRO pribudnú novinky


Foto: Druhý júlový víkend čaká návštevníkov Kežmarku zaujímavý program. Na obľúbenom festivale EĽRO pribudnú novinky
Galéria: 13 fotiek
Foto: Facebook/Európske ľudové remeslo - oficiálna stránka

Tento rok od 7. do 9. júla čaká návštevníkov už 31. ročník medzinárodného festivalu Európske ľudové remeslo. Od roku 1991 sa pod Vysoké Tatry vďaka tejto udalosti pravidelne vracia mnoho návštevníkov. Medzinárodný festival Európske ľudové remeslo je venovaný zachovaniu a udržaniu myšlienky remeselných cechov. 

V druhý júlový víkend sa mesto Kežmarok premení na uzatvorený festivalový areál, predstavia sa ľudové súbory a remeselníci zo Slovenska i zo zahraničia. Históriu, cechové zvyky a rytierske súboje priblížia návštevníkom divadelné súbory, skupiny historického šermu a bojového umenia. Pripravený je aj zaujímavý sprievodný program pre všetky vekové kategórie. 

V ponuke kultúrnych podujatí bude aj prehliadka expozícií na Kežmarskom hrade a obľúbené divadelné podujatie Krvavé dejiny. Pre deti je pripravené vystúpenie PACI PAC, zábavné hry, ale aj pouličné atrakcie. 

Na festivale pod Vysokými Tatrami vystúpia folklórne súbory Lúčnica, Magurák, Orgonina, Poničan, ale aj Kollárovci alebo herci z divadla Jonáša Záborského s legendárnymi piesňami z muzikálu Na skle maľované.

V rámci večerného programu sa návštevníci môžu tešiť na známych slovenských a českých interpretov - Štefan Štec a Fajta, Sima, Billy Barman a dievčatá zo SĽUKU, The Backwards, Monika Bagárova s RnB BAND, NO NAME a DJ EKG. Návštevníkov čakajú aj novinky. 


„Minulý rok EĽRO oslávilo svoj jubilejný 30. ročník. Do ďalšieho obdobia vstupujeme s novinkami a veľmi dúfame, že potešia nielen našich pravidelných návštevníkov, ale pritiahnu do Kežmarku aj takých, ktorí na festivale doteraz neboli,“ vyjadril sa primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák.

Medzinárodný festival bude tento rok okrem jedného z kežmarských remesiel venované regiónu Kysuce. Zástupcovia tohto regiónu predstavia návštevníkom svoje kultúrne dedičstvo, históriu, tradície, gastronómiu a taktiež predvedú folklórne vystúpenia. Vstupenky si môžete zakúpiť v predpredaji do 6. júla na tomto odkaze

Ceny vstupeniek v predpredaji 

  • Trojdňová dospelá osoba - 12 eur 
  • Trojdňová deti a mládež od 140 cm výšky a do veku 18 rokov, držitelia platnej ISIC karty - 5 eur
  • Jednodňová nedeľa dospelá osoba - 8 eur
  • Jednodňová nedeľa deti - 5 eur 

Od 7. júla bude možné zakúpiť si vstupenky na mieste

  • Trojdňová dospelá osoba - 18 eur 
  • Trojdňová deti a mládež od 140 cm výšky a do veku 18 rokov, držitelia platnej ISIC karty - 5 eur
  • Trojdňová deti do 140 cm, dospelá osoba na  62 rokov a ŤZP-S  - zadarmo 
  • Jednodňová nedeľa dospelá osoba - 8 eur
  • Jednodňová nedeľa deti - 5 eur
  • Jednodňová nedeľa deti a mládež od 140 cm výšky do 18 rokov, držitelia platnej ISIC karty - 3 eurá





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: elro.kezmarok.sk