V areáli prešovského gymnázia horel muž. Vo vážnom stave bojuje o život


Foto: V areáli prešovského gymnázia horel muž. Vo vážnom stave bojuje o život Foto: Facebook/Gymnázium Jána Adama Raymana

V stredu 31. mája po 9:30 hod. zasahovali prešovskí hasiči na Mudroňovej ulici v Prešove. Na záhrade sa nachádzal muž zasiahnutý požiarom. Ako informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová, pred príchodom hasičskej jednotky bol muž uhasený. 

„Zasahujúci hasiči poskytli zranenej osobe predlekársku prvú pomoc a zabezpečili miesto pristátia vrtuľníka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, ktorá si následne zranenú osobu prevzala do svojej starostlivosti,“ dodáva Miroslava Knišová. 

Na mieste zasahovali šiesti príslušníci z Hasičskej stanice Prešov s dvoma kusmi hasičskej techniky. Privolaný bol aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru, ktorý ako najpravdepodobnejšiu príčinu vzniku požiaru stanovil úmyselné konanie osoby. 


Ako informuje Korzár SME Prešov, k nešťastiu došlo v areáli Gymnázia Jána Adama Raymana. Žiaci zbadali horiacu osobu, malo ísť o 24-ročného muža. Podľa riaditeľky gymnázia Viery Kundľovej nemal so školou nič spoločné. 

Žiaci začali muža okamžite hasiť, poskytli mu prvú pomoc a privolali záchranné zložky. Ako dodáva portál, muž bol vrtuľníkom prevezený do nemocnice Košice Šaca. Muž je podľa hovorkyne skupiny Agel SK Martiny Pavlikovej vo vážnom stave, popáleniny má asi na 80 percentách tela. Lekári zo všetkých síl bojujú o jeho život. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu