Beliansky expres začína letnú sezónu. Prichádza aj s novinkou


Foto: Beliansky expres začína letnú sezónu. Prichádza aj s novinkou

Železničné spojenie Poprad-Tatry - Stará Ľubovňa - Muszyna od 3. júna štartuje svoju letnú sezónu. Bude premávať každý víkend až do 3. septembra. Cestujúcich čaká aj zaujímavá novinka. 

Každý, kto si zakúpi lístok na tento vlak, získa zľavú jedno euro na návštevu Ľubovnianskeho hradu a skanzenu. Túto novinku predstavil pre cestujúcich Prešovský samosprávny kraj a IDS Východ v spolupráci s Ľubovnianskym múzeom. 

Vlak bude štartovať z Popradu do Muszyny každú sobotu a nedeľu o 7:29 hod. a 15:29 hod. Do cieľovej stanice príde o 9:11 hod. a 17:11 hod. Opačným smerom bude vyrážať z Muszyny o 10:00 hod. a 17:56 hod. V Starej Ľubovni môžu cestujúci využiť spomínanú zľavu, ktorá platí iba v deň, kedy daným vlakom cestujú. Podmienkou je preukázať sa opečiatkovaným cestovným dokladom, poprípade elektronickým cestovným lístkom. 


„Od 1. júla budú môcť cestujúci Belianskym expresom využívať v Starej Ľubovni aj nadväzné autobusové spojenie do Červeného kláštora či Pieninského národného parku. Novinkou tohto autobusového spojenia je možnosť prepraviť autobusom aj bicykel,“ informuje na oficiálnej internetovej stránke Prešovský samosprávny kraj.

Vlak zastaví aj v Studenom Potoku, Kežmarku, Spišskej Belej, v ktorých si budú môcť turisti pozrieť významné pamiatky. V Poľsku bude pre cestujúcich z kúpeľného mesta Muszyna zabezpečené nadväzné vlakové spojenie do Krynice.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu