Cyklistická infraštruktúra v Prešove sa rozšíri. Mesto dostane prostriedky z plánu obnovy


Foto: Cyklistická infraštruktúra v Prešove sa rozšíri. Mesto dostane prostriedky z plánu obnovy Foto: pixabay.com

Mesto Prešov sa zapojilo do výzvy ministerstva dopravy a v septembri minulého roka podalo dve žiadosti o poskytnutie prostriedkov mechanizmu na cykloprojekty. Ide o Cyklochodník ulica Zlatobanská a Pod Hrádkom a Cyklochodník pri Prešovskej univerzite s napojením na cyklolávku. Mesto v oboch žiadostiach uspelo.

Cyklochodník ulica Zlatobanská a Pod Hrádkom je návrh cyklistickej trasy so začiatkom oproti novému parkovisku na ulici Pod hrádkom s napojením na dobudovaný prvý úsek cykloželezničky Prešov-Zlatá baňa. 

„Dĺžka trasy je 1,232 kilometra a celkové požadované náklady na tento projekt predstavujú 384 412,922 € s DPH. Ambícia mesta Prešov je začať so stavebnými prácami už v jeseni tohto roku. Bude to však závisieť od procesu verejného obstarávania,“ informuje na oficiálnej internetovej stránke mesto Prešov


Cyklochodník pri Prešovskej univerzite s napojením na cyklolávku je už zrealizovaný, v tomto projekte mesto žiadalo o refundáciu nákladov. Predmetom tohto cyklochodníka sú dve časti - chodník pre peších a cyklistov a realizácia s tým súvisiaceho verejného osvetlenia cyklochodníka. Dĺžka trasy je 0,281563 kilometra a požadované náklady mesta sú viac ako 121-tisíc. 

„Od realizácie takýchto projektov a rozšírenia cyklistickej infraštruktúry v meste Prešov sa očakáva aj komfortnejšie a bezpečnejšie napojenie na cykloželezničku, ktorou sa dopravujú obyvatelia okolitých obcí do Prešova za prácou. Cieľom mesta je podporovať udržateľnosť a vytvárať pre svojich obyvateľov vhodné podmienky alternatíve pre jazdu osobným autom, ktorou môže byť práve aj jazda na bicykli,“ dodáva mesto. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu