Levočská mobilná odberová jednotka zavítala do Lendaku, kde na ňu čakalo až 35 darcov


Foto: Levočská mobilná odberová jednotka zavítala do Lendaku, kde na ňu čakalo až 35 darcov
Galéria: 8 fotiek
Foto: Nemocnica Levoča

V piatok 7. júla zavítali pracovníci mobilnej odberovej jednotky transfúziologického oddelenia v levočskej nemocnici do obce Lendak. Odberu krvi sa zúčastnilo 35 Lendačanov, pričom 13 z nich bolo prvodarcov, a spolu darovali až 15 750 mililitrov krvi.

Mobilnú odberovú jednotku prišli potešiť aj škôlkari, ktorí sa zvedavo prizerali a na záver darcom zaspievali pesničku. Mnohí darcovia hovorili o tom, že ich k dobročinnosti motivovali známi, kolegovia, ale aj rodina. 

Letné mesiace sú z hľadiska počtu darcov najslabšie. Mnoho z nás je na dovolenkách, no nemocnice potrebujú krv celý rok. Našich darcov či prvodarcov veľmi radi privítame aj v letnom období,“ informuje doktor Rastislav Osif, primár transfúziologického oddelenia.

Transfúzne oddelenie v Levoči eviduje najviac darcov v prípade krvnej skupiny 0, najmenej darcov sa vyskytuje pri krvnej skupine AB. Nemocnica Agel v Levoči realizuje odbery na oddelení každý utorok a štvrtok od 7:00 hod. Záujemcovia by sa mali vopred objednať na čísle +421 53 33 32 370.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu