Humenné zasiahla už ôsma havária horúcovodu za sezónu, bez tepla je dnes asi 500 domácností


Foto: Humenné zasiahla už ôsma havária horúcovodu za sezónu, bez tepla je dnes asi 500 domácností Foto: humenne.sk

Samospráva mesta Humenné informovala na svojej oficiálnej stránke o už ôsmej zaznamenanej havárii horúcovodu za túto vykurovaciu sezónu. Nastala v piatok 24. novembra 2023 približne o 9:00 hod.  Porucha je podľa hovorcu mestského úradu Mariána Škubu dôsledkom dlhodobého neinvestovania do tepelnej infraštruktúry v Humennom. 

Martin Lichman, konateľ Humenskej energetickej spoločnosti, s.r.o., priblížil, že haváriu spôsobila skorodovaná časť na primárnom potrubí. „Kvôli stavu rozvodov sa takýmto poruchám nedá predchádzať, sú to akoby časované bomby,“ konštatoval Lichman. 

Ako miesto havárie bola označená Ulica 26. novembra, konkrétne parkovisko pri budove Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Odstávka tepla a s tým spojený výpadok prípravy teplej vody sa preto týka hlavne Sídliska II.


Dotknuté lokality: Dom potravín, Ulica 26. novembra, Kukorelliho ulica, Základná škola Kudlovská, Sokolovská ulica, Dobrianskeho ulica, Vihorlatské múzeum – kaštieľ, hasičská stanica, Mestské kultúrne stredisko.

Odstávka momentálne postihuje približne 500 domácností, inštitúcií a úradov. Kvôli závažnosti technického stavu potrubia bude jej oprava trvať aspoň 24 hodín. „Keďže systém zásobovania máme okružne prepojený, dokážeme zásobovať Sídlisko I a časť Sídliska II z vetvy Juh,“ dodal Lichman. Vedenie mesta ďakuje občanov za pochopenie a trpezlivosť pri riešení porúch. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu