Aké počasie môžeme očakávať počas tohto víkendu? Tešiť sa môžeme na mrazivé noci a ďalšiu várku snehu


Foto: Aké počasie môžeme očakávať počas tohto víkendu? Tešiť sa môžeme na mrazivé noci a ďalšiu várku snehu Foto: pexels.com

Ako informuje iMeteo.sk na svojej webovej stránke, počas víkendu nás čaká mrazivé počasie s ďalšími zrážkami. Podľa meteorológov v noci môžu teploty klenúť aj pod -10 stupňov Celzia a mrznúť by malo aj v nížinách. Celodenný mráz sa v piatok 8. decembra a v sobotu 9. decembra očakáva na celom Slovensku okrem západu. Následne by mala prísť ďalšia vlna zrážok.

Počas víkendu prídu na naše územie dva oklúzne fronty, ktoré prinesú teplejší vzduch. Prvý takýto  front začne meniť počasie už v sobotu 9. decembra, čo v dopoludňajších hodinách spôsobí na západnom Slovensku slabé sneženie. 

Ďalšie, oveľa výraznejšie zrážky dorazia najmä na stredné a východné Slovensko v nedeľu 10.decembra ráno, kedy bude podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu na mnohých miestach snežiť. To však by nemalo byť tak výrazné, ako tomu bolo počas uplynulých dní, a maximálne napadne do 5 centimetrov nového snehu. 

Počas nedele 10. decembra sa začne situácia zhoršovať a od západu príde otepľovanie. Začiatok nového týždňa nám teda už prinesie vysoké teploty, odmäk a aj dážď. Milovníkom snehu a chladu preto odporúčame užiť si ešte toto mrazivé počasie, pretože podľa meteorológov ochladenie nastane až ku koncu ďalšieho týždňa. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu