Na východnom Slovensku sa očakávajú mrznúce zrážky, na cestách môžu vytvárať zľadovatenú vrstvu


Foto: Na východnom Slovensku sa očakávajú mrznúce zrážky, na cestách môžu vytvárať zľadovatenú vrstvu Foto: Ilustračné - pixabay.com

Územie Slovenska čaká výrazná, ale dočasná zmena. Nad našu oblasť začne prúdiť teplejší vzduch zo západu, ktorý výrazne zvýši denné teploty a stúpne aj hranica sneženia. V priebehu stredy začne naše územie ovplyvňovať teplý front od juhozápadu, prinesie so sebou zrážky. 

Zrážky budú spočiatku na celom území vo forme sneženia, no teplý vzduch prinesie zmenu skupenstva zrážok. Ako informuje Peter Minárik z portálu iMeteo.sk, zrážky by mali doraziť v stredu, okolo poludnia, a práve na začiatku zrážok bude situácia najnebezpečnejšia.

Teplý vzduch zmení skupenstvo na kvapalné, no keďže v nižších vrstvách atmosféry bude zatiaľ chladnejší vzduch, tak kvapalné zrážky môžu na podchladenom zemskom povrchu namŕzať. Mrznúce zrážky sa očakávajú takmer na celom strednom a východnom Slovensku.

„Na našich cestách môže byť šmykľavo ešte aj vo štvrtok ráno, no počas dňa sa už situácia bude zlepšovať. Denné teploty sa totiž na celom území dostanú nad nulu a pohybovať sa budú v intervale +3 až +10 stupňov Celzia. Už vo štvrtok večer k nám začne od severozápadu opäť zatekať chladnejší vzduch,“ dodáva Peter Minárik.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu