Víkendový program v Prešove. Korčuľovanie v tuneli, street food festival či príbehy ľudí, ktorí sa vrátili na Slovensko


Foto: Víkendový program v Prešove. Korčuľovanie v tuneli, street food festival či príbehy ľudí, ktorí sa vrátili na Slovensko Foto: ndsas.sk, Street Food Corner Košice, http://www.christiania.eu.sk/

Ak ešte neviete, ako strávite najbližší víkend, pripravili sme pre vás výber podujatí v Prešove. V ponuke je tanečná zábava, kulinársky festival, ale aj predvolebné diskusie či deň otvoreného rýchlostného tunela.


Prešov Street Food Festival 

Kedy: 22. až 24. septembra 2023

Kde: Hlavná ulica v Prešove

Tento víkend ovládnu centrum Prešova chute a vône z celého sveta. Prešov Street Food Festival sa vracia a má v pláne priniesť výnimočný gastronomický zážitok s pestrým výberom miestnej i medzinárodnej kuchyne. Pirohy, burger, waffle alebo niečo z ponuky exotickej gastronómie môžete doplniť remeselným pivom z Bardejova a vychutnať si pritom hudbu z vinylových platní. 

Festival usporadúvajú Street Food Corner Košice v spolupráci s Technickými službami mesta Prešov, Dopravným podnikom mesta Prešov a Parkom kultúry a oddychu. Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke podujatia. 


Deň otvoreného tunela Bikoš

Kedy: Nedeľa 24. septembra 2023 od 13:00 hod. do 1800 hod.

Kde: tunel Bikoš

Otvorenie tunela Bikoš, ktorý je súčasťou severného obchvatu Prešova, sa už nezadržateľne blíži. Ešte predtým, ako bude od 25. septembra slúžiť motoristom, môžete využiť jedinečnú príležitosť prejsť ním na korčuliach, skateboarde, bicykli alebo kolobežke. Súčasťou programu búdu aj prednášky o bezpečnosti v tuneloch či ukážky prvej pomoci. 

Mapu, program a doplňujúce informácie nájdete na oficiálnej stránke podujatia. 


Kotlík open 2023

Kedy: Sobota 23. september 2023 od 8:00 hod. 

Kde: Jazdecký areál, Bowling pri trati, sídlisko III. 

Predveďte svoje kulinárske zručnosti a spravte dobrý skutok na 11. ročníku súťaže vo varení na otvorenom ohni. Kotlík open je dobročinné podujatie, na ktorom budú súťažiace družstvá od rána pripravovať jedlá podľa vlastnej fantázie. Návštevníci si môžu za 2,50 eur kúpiť ľubovoľnú kotlíkovú dobrotu, pričom výťažok bude venovaný na charitu. 

Tento rok poputujú vyzbierané peniaze na Detské oddelenie prešovskej nemocnice, občianske združenie Deťom pre život zaoberajúce sa pomocou pre deti s onkologickými chorobami a občianske združenie Priatelia sluchovo postihnutých detí. Všetky potrebné informácie nájdete na stránke udalosti

Big Students Friday

Kedy: Piatok 22. september 2023

Kde: ENCORE the club

S novým semestrom prichádza aj čas na študentské párty. Prešovský Encore the club v spolupráci s Absolut Slovensko pripravili podujatie, na ktorom môžete s kamarátmi či spolužiakmi privítať začiatok nového školského roka. Hudobným headlinerom večera bude Mike & Me, ktorý dorazí z Chorvátska, zahrá aj Andee a predvedú sa tanečníčky LCX Dancers.

Pokiaľ sa preukážete platným ISIC dokladom, vstupné vás pred polnocou vyjde len 3 eurá. Pre viac informácií môžete navštíviť oficiálnu stránku podujatia. 



Farmárske trhy v Prešove

Kedy: 19. až 22. september 2023

Kde: Hlavná ulica, Prešov

V piatok 22. septembra 2023 máte poslednú príležitosť navštíviť farmárske trhy v centre Prešova a vybrať si z bohatej ponuky výrobkov od regionálnych farmárov a pestovateľov. V ponuke sú včelie aj konopné produkty, syry, údeniny, ale aj ručne vyrábané dekorácie a textil. 


Východisco v Christianii

Kedy: Piatok 22. september 2023

Kde: Christiania Prešov

Do obľúbenej prešovskej kaviarne Christiania Christiania sa po roku vracia Východisko. V piatkový večer si môžete užiť funk, disco, smiešny pop aj „kolotočáriny“. Zahrajú DJ-i Pilier, Maroš Jambrich a Spanq. Vstupné na podujatie stojí 3 eurá. Viac informácií nájdete tu


Slam poetry tu chce zostať

Kedy: Pondelok 25. septembra 2023 o 19:00 hod.

Kde: Wave centrum nezávislej kultúry

Nadchádzajúce parlamentné voľby nie sú ukradnuté iniciátorom kampane Chcem tu ostať, ktorej zámerom je pritiahnuť k voľbám mladých ľudí. Do centra nezávislej kultúry Wave preto pozvali niekoľkých slovenských slam-poetov, aby sa podelili so svojimi inšpiratívnymi príbehmi. Všetkých vystupujúcich spája to, že sa buď vrátili na Slovensko zo zahraničia, alebo tu plánujú zostať a budovať kultúru a občiansku spoločnosť. 

V pondelok sa vo Wave centre predstaví Andrej Klubošník, historik a aktivista, Abby Vranová, programátorka a umelkyňa, Michal Hlivka, psychológ a dizajnový líder, a Svetozár Šomšák, vizuálny guru, folkový hudobník a básnik. Každý z umelcov predvedie svoj text a následne ho vyspovedá moderátor večera Tomáš Straka. Pre viac informácií navštívte stránku podujatia. 


Predvolebná diskusia s .týždňom 

Kedy: Sobota 23. september 2023 o 18:30 hod. 

Kde: Christiania Prešov

Volebná atmosféra panuje aj v kaviarni Christiania, kde sa v sobotu podvečer stretnú novinári Štefan Hríb, Martin Mojžiš a Pavol Čekan. Diskusia bude príležitosť pre všetkých, ktorým budúcnosť Slovenska nie je ukradnutá, prejaviť svoje názory, prípadne sa inšpirovať v tom, ako sa aktívne zapojiť do demokratického procesu. 

O hudobný doprovod sa postará bratislavská skupina Klady kľudu. Viac informácií nájdete na stránke podujatia


Oldies Diskoples

Kedy: Piatok 22. september 2023 od 19:00 hod.

Kde: PKO Čierny orol Prešov

V jesennej edícia Oldies Diskoplesu sa v Parku kultúry a oddychu predvedú interpreti ako košický DJ Alecc, Prešovčan DJ Slavo Dorko, DJ Raka zo Stropkova, DJ Snowman zo Sabinova a DJ Rudo Voit. Keďže ide o retro párty, platiť bude dress code z minulých dôb – nič nepokazia značkové „šušťáky“, bežné disko oblečenie z Tuzexu či dobový import z Maďarska alebo Poľska. Informácie o cene vstupného nájdete na stránke podujatia



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu