FOTO: Policajné psy z 18 krajín hľadali zbrane a výbušniny na strednej škole v Snine


FOTO: Policajné psy z 18 krajín hľadali zbrane a výbušniny na strednej škole v Snine
Galéria: 12 fotiek
Foto: Facebook/Prešovský samosprávny kraj

Na Strednej odbornej škole v Snine sa uskutočnil pilotný ročník medzinárodnej prípravy, ktorá je zameraná na vyhľadávanie zbraní, streliva a výbušnín. Okrem našich policajtov tu prišli aj členovia z ďalších 17 krajín naprieč celou Európou.

Na cvičení sa zúčastnilo celkovo 16 psovodov, 37 policajtov, ale aj 95 žiakov školy, ktorí študujú odbor Ochrana osôb a majetku. Práve pre študentov malo cvičenie veľký prínos, keďže mali možnosť sledovať prácu so služobným psom alebo zásahovú jednotku.

Psovodi využili triedy, chodby a vonkajšie priestory školy, kde sa snažili nájsť zbrane a strelivo. Žiaci okrem toho mohli vidieť, ako prebieha nácvik takzvaného aktívneho strelca, informuje na sociálnom médiu Prešovský samosprávny kraj.

Medzinárodnú prípravu organizovala Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru v spolupráci s odborom kynológie. Zúčastnila sa ho aj švédska polícia a colná správa, slovinská, čiernohorská, bosnianska, srbská, albánska, severomacedónska, poľská, holandská, portugalská, rumunská, gruzínska a ukrajinská polícia. Taktiež prišla aj španielska civilná stráž, moldavská polícia a hraničná stráž, česká colná správa, národná kriminálna agentúra a vojenská polícia Veľkej Británie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu