Slovák si neprebral jackpotovú výhru. Neznámemu výhercovi po mesiaci päťmiliónová výhra prepadla


Foto: Slovák si neprebral jackpotovú výhru. Neznámemu výhercovi po mesiaci päťmiliónová výhra prepadla Foto: TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a.s

Mnohí o výhre miliónov snívame, no málokomu sa takéto niečo pošťastí. Známy je aj prípad, kedy Slovák vyhral jackpot v hodnote 5,3 milióna eur, no po peniaze si neprišiel, informujú tvnoviny.sk.

Obrovský jackpot padol ešte v roku 2018 v hre LOTO. Na vyzdvihnutie mal vtedy víťaz 35 dní, no k výhre sa do stanovenej lehoty nikto neprihlásil. Dnes už je táto hranica zvýšená na 60 dní.

„Každoročne prepadajú aj menšie výhry, ktoré si výhercovia nevyzdvihnú v stanovenej lehote,“ uviedla pre tvnoviny.sk hovorkyňa spoločnosti Tipos Jana Pohorelská. Dôvod, prečo sa výherca neukázal, doposiaľ nie je známy. Nie je vylúčené ani to, že tiket stratil, zabudol alebo medzitým výherca zomrel.


Slováci tento týždeň bodovali

Uplynulý pracovný týždeň si niektorí Slováci k výplate privyrobili štedré sumy. Pred pár dňami sme informovali o mužovi z Trenčianskeho kraja, ktorému sa síce nepodarilo vyhrať 120 miliónov eur v lotérii Eurojackpot, no získal aspoň 600-tisícovú výhru. 

Dvaja Slováci na začiatku týždňa vyhrali hlavnú výhru 480-tisíc eur v novej číselnej lotérii Extra výplata. Tú im vyplatia v štvortisícových splátkach každý jeden mesiac najbližších desať rokov.

V stredu padol jackpot v hre LOTO. Výherca svoju stávku uzatvoril cez internetový herný portál a získal 590 764 eur z prvého ťahu hry.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu