Vo Vranove nad Topľou dohliadajú na poriadok v meste okrem polície aj občania


Foto: Vo Vranove nad Topľou dohliadajú na poriadok v meste okrem polície aj občania Foto: Mesto Vranov nad Topľou

Pomáhať so zabezpečovaním verejného poriadku v troch častiach mesta Vranov nad Topľou majú za úlohu Miestne občianske a preventívne služby. Mesto začalo s realizáciou projektu od januára 2024. 

Ako informovalo mesto na oficiálnej internetovej stránke, cieľom projektu je tiež zvýšiť občiansku zodpovednosť, zlepšiť občianske spolunažívanie a podporiť vzdelávanie a zamestnanosť v marginalizovanej komunite.

„Na realizáciu tohto projektu mesto Vranov nad Topľou získalo nenávratný finančný príspevok približne 490 000 eur. Projekt potrvá 30 mesiacov, a to bez finančnej spoluúčasti samosprávy,” doplnilo mesto. 

Miestne občianske a preventívne služby majú dvanásť členov, ktorí sú rozdelení do dvojíc. Služby sú organizované do dvoch zmien. Členovia sa spolupodieľajú na zabezpečovaní verejného poriadku v Čemernom, v Rodinnej oblasti a na Budovateľskej ulici.   


„Očakávame, že ich činnosť prispeje k lepšej komunikácii a spolupráci s obyvateľmi MRK, podpore rozvoja komunity a posilneniu ochrany verejného poriadku,“ uviedlo mesto. 

Členovia Miestnych občianskych a preventívnych služieb sa budú okrem zabezpečovania poriadku a bezpečnosti v meste podieľať aj na organizácii kultúrnych a športových podujatí. Zároveň sú nápomocní hliadke Policajného zboru Slovenskej republiky a mestskej polícii.  




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu