Konflikt vo Vysokých Tatrách: Strážcu TANAP-u hodili do Velického plesa po tom, čo kontroloval turistu so psom


Foto: Konflikt vo Vysokých Tatrách: Strážcu TANAP-u hodili do Velického plesa po tom, čo kontroloval turistu so psom Foto: TatryPortal.sk

Vo Vysokých Tatrách došlo v stredu 8. mája ku konfliktnej situácii. Strážcu Tatranského národného parku hodili do Velického plesa pri Sliezskom dome, utrpel zranenia. Uvádza to Denník N. Strážca v popoludňajších hodinách spozoroval muža v sprievode psa, ktorý sa nachádzal mimo značeného turistického chodníka v období trvania sezónnej uzávery. 

„Dopustil sa tak niekoľkých porušení. Jeden z dôvodov na uzáveru je aj ochrana zvierat v jarnom období, kedy sa prebúdzajú zo zimného spánku a privádzajú na svet mláďatá. Práve v inkriminovanej lokalite sa v týchto dňoch vyhrabávajú spod snehu svište, čo spozoroval aj samotný strážca počas svoje služby,“ uvádza Správa TANAP-u na internetovej stránke.

Turista odmietol pracovníkovi preukázať svoju totožnosť a následne na neho fyzicky zaútočil, v dôsledku čoho strážca utrpel zranenia. Na miesto bola privolaná polícia, ktorá zdokumentovala priebeh činu. Správa TANAP-u neposkytla vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony ďalšie informácie.

Správa TANAP-u odsudzuje agresívne konanie muža voči strážcovi a podnikla potrebné právne úkony. Na páchateľa bolo podané trestné oznámenie, hrozí mu trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu