Kežmarskí policajti sa zamerali na alkohol u mladistvých. Počas piatkovej noci skontrolovali šesť prevádzok


Foto: Kežmarskí policajti sa zamerali na alkohol u mladistvých. Počas piatkovej noci skontrolovali šesť prevádzok Foto: Mesto Kežmarok

V piatok 9. júna vo večerných hodinách sa v Kežmarku uskutočnila akcia, ktorá bola zameraná na požívanie alkoholu u mladistvých. Kontrolu vykonala Mestská polícia s príslušníkmi Obvodného oddelenia policajného zboru, a to v spolupráci s pracovníčkami z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Kežmarku.

Cieľom akcie bolo vykonať previerku, pri ktorej sa zistí, či nedochádza k porušovaniu zákazu podávania, predávania, prípadne umožnenia požívania alkoholu osobami mladšími ako osemnásť rokov. Náhodná kontrola bola vykonaná v šiestich prevádzkach, zároveň bolo uskutočnených tridsať dychových skúšok. 

Zo všetkých dychových skúšok bola odhalená len jedna pozitívna. V tomto prípade bolo osobe nameraných 1,42 promile, pričom ide o miernu opitosť. Osoba bude ďalej riešená v správnom konaní za účasti sociálnej kurately Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, keďže ide o mladistvého.

Za umožnenie požívania alkoholických nápojov osobe mladšej ako 18 rokov bola pracovníčka zariadenia, ktorá alkoholické nápoje podala riešená v zmysle platných právnych predpisov,“ informuje prostredníctvom stránky mesta Štefan Šipula, náčelník mestskej polície v Kežmarku. 


Náhodná kontrola bola v ten večer vykonaná aj u mládeže, ktorá sa nachádzala na verejných priestranstvách, teda v blízkosti reštaurácií a pohostinstiev, keďže aj tu bol predpoklad konzumácie alkoholu mladistvými. 

Mestská polícia v Kežmarku eviduje aktuálne v tejto problematike zlepšenie. Napriek tomu plánujú naďalej pokračovať v preventívno-bezpečnostných akciách, aj v spolupráci s Obvodným oddelením policajného zboru.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu