Nadácia Prešovského kraja pomohla pred Vianocami 61 žiadateľom, ktorých podporila finančne aj nefinančne


Foto: Nadácia Prešovského kraja pomohla pred Vianocami 61 žiadateľom, ktorých podporila finančne aj nefinančne Foto: Facebook/Štefan Bieľak

Ako informoval poslanec Prešovského samosprávneho kraja Štefan Bieľak na sociálnej sieti, krajská nadácia pred Vianocami rozdelila takmer 30-tisíc eur️. V pondelok 11. decembra rozhodla, že pomôže jednotlivcom a rodinám, ktorí sa ocitli v hmotnej alebo zdravotnej núdzi.

Pred Vianocami tak župa podporila 61 žiadateľov o pomoc, z toho piatich nefinančnou a 56 finančnou formou. Župa pre nich mohla aj vďaka sponzorov a donorov rozdeliť vyše 29 700 eur.️ Finančná pomoc od 200 do 2-tisíc eur bola venovaná 14 žiadateľom z okresu Prešov, 11 z okresu Levoča a deväť zo sninského okresu.

Krajská nadácia podporila tiež po päť jednotlivcov, ktorými sú rodiny z okresov Humenné a Kežmarok, a štyroch žiadateľov zo sabinovského a svidníckeho okresu. Pomoc prišla aj k trom žiadostiam z okresov Poprad a Vranov nad Topľou, ako aj jednému žiadateľovi zhodne v okresoch Bardejov, Medzilaborce a Stropkov.

Nadácia prešovského kraja pomohla aj ľuďom zasiahnutým októbrovým  zemetrasením na východe Slovenska tým, že stovke žiadateľom prerozdelila vyše 136 500 eur. Za vyše štyri roky svojho fungovania spolu s touto pomocou podporila už viac ako 800 žiadateľov so sumou 495-tisíc eur. Kraj prijíma celoročne nové žiadosti o pomoc. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu