Na linku 155 volajú ľudia počas Vianoc najčastejšie so sťaženým dýchaním či s bolesťami brucha


Foto: Na linku 155 volajú ľudia počas Vianoc najčastejšie so sťaženým dýchaním či s bolesťami brucha Foto: Krajské operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Prešov

Pokojné sviatky nie sú pre všetkých a zamestnanci niektorých pozícií pracujú aj počas Vianoc. Rovnako je to na Operačnom stredisku záchrannej zdravotnej služby SR, keďže ich pomoc potrebuje v núdzi mnoho z nás. Na Krajskom operačnom stredisku v Prešove nemajú počas vianočnej služby žiadne špeciálne tradície, keďže operátori linky tiesňového volania musia byť k dispozícii neustále.

 „Počas krátkych prestávok sa občerstvia sviatočným jedlom, ktoré si prinesú z domu, keďže na režimovom pracovisku nie je možné variť. Atmosféru im spríjemňuje vianočný stromček a výzdoba,“ uvádza hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová.

Najčastejšie výjazdy boli aj v Prešovskom kraji

Počas Štedrého dňa volajú ľudia na linku 155 predovšetkým so sťaženým dýchaním, teplotou a s bolesťami brucha. „Vlani sme 24. decembra vyslali k pacientom ambulancie záchrannej zdravotnej služby celkovo 1766-krát. Najviac výjazdov bolo v Košickom, Prešovskom a Banskobystrickom kraji,“ dodáva Petra Klimešová. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu