Polícia zvýši počas Vianoc a Silvestra svoje hliadky. Čo budú najčastejšie kontrolovať?


Foto: Polícia zvýši počas Vianoc a Silvestra svoje hliadky. Čo budú najčastejšie kontrolovať?

Polícia prijala v čase od decembra do začiatku januára viacero opatrení, do ktorých budú zapojení dopravní a poriadkoví policajti. Na cestách po celom Slovensku budú kontrolovať dodržiavanie najmä tých nariadení, ktorých porušovanie najčastejšie spôsobí dopravnú nehodu. Polícia preto žiada všetkých vodičov, aby boli počas zimného počasia opatrní a jazdili bezpečne. 

„Sviatočný čas je často spojený s rôznymi oslavami, a preto je dôležité, aby ste boli obozretní a nijako nepodceňovali riziká spojené so šoférovaním pod vplyvom alkoholu. Využívajte verejnú dopravu alebo obdobné služby, aby ste si zaistili bezpečný návrat domov,“ doplnil hovorca Prezídia Policajného zboru SR Roman Hájek. 

Viac policajtov v uliciach bude počas osláv Nového roku, ktorí budú dohliadať na dodržiavanie verejného poriadku. Polícia žiada všetkých Slovákov, aby zodpovedne manipulovali s pyrotechnikou. Zároveň zdôrazňuje, že jej používanie nie je všade povolené, preto si treba vopred naštudovať pravidlá súvisiace s touto činnosťou platné v danom okrese či meste. 

„V prípade potreby sme tu pre vás, a preto neváhajte kontaktovať políciu, ak budete svedkami alebo obeťou akýchkoľvek nebezpečných situácií,“ potvrdilo Prezídium Policajného zboru na Slovensku. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu