FOTO: Študenti z umeleckej školy vo Svidníku ovládli súťaž mladých návrhárov, získali až päť cien


FOTO: Študenti z umeleckej školy vo Svidníku ovládli súťaž mladých návrhárov, získali až päť cien
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Prešovský samosprávny kraj

Študenti Školy umeleckého priemyslu vo Svidníku odcestovali do Liberca, kde prebiehala súťaž Odev a textil, ktorá je určená mladým návrhárom. Išlo o jedinú slovenskú školu, ktorá sa na tejto súťaži zúčastnila a jediná zo 14 zapojených škôl získala až päť ocenení v rôznych kategóriách. 

Škola umeleckého priemyslu Svidník v Liberci reprezentovala náš kraj a celé Slovensko ako jediná škola. Pre súťaž pripravila sedem módnych kolekcií, pričom štyri žali úspech. V súťaži sa celkovo predstavilo 54 súťažných kolekcií,“ informuje Prešovský samosprávny kraj v príspevku na sociálnej sieti. 

Mladí umelci získali prvé miesto s kolekciou Metamorfóza uniformity v kategórii Zo starého nové, druhú priečku obhájili s kolekciou Galéria umelcov v kategórii Zo starého nové, tretie miesto im priniesla kolekcia Tancujúce pôdorysy v kategórii Santiniho baroko v odeve.


Stredoškoláci boli ocenení aj Cenou krajskej vedeckej knižnice Liberec za kolekciu Galéria umelcov, rovnako získali Cenu Facebooku, a to vďaka kolekcii Glamour Isabel. 






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu