Podvodník staršej Bardejovčanke tvrdil, že jej dcéra zrazila cyklistu. Žiadal od nej 10-tisíc eur


Foto: Podvodník staršej Bardejovčanke tvrdil, že jej dcéra zrazila cyklistu. Žiadal od nej 10-tisíc eur Foto: pixabay.com

Vo štvrtok 12. októbra bola dôchodkyňa z Bardejova kontaktovaná neznámym mužom, ktorý jej oznámil, že jej dcéra mala dopravnú nehodu a zrazila cyklistu. Podľa jeho slov mal zrazený muž podľahnúť zraneniam. Z toho dôvodu od seniorky požadoval finančnú hotovosť vo výške 10 000 eur. Žena však reagovala duchaprítomne a žiadne peniaze neposlala.

Cieľom týchto volaní je iba jediné – vylákať a získať peniaze od seniorov. Intenzívne komunikujte so svojimi staršími príbuznými, aby sa nestali ďalšou obeťou podvodníkov. Povedzte im konkrétne príklady podvodov, ktoré sú bežne podvodníkmi využívané. Falošné tvrdenia páchateľov je potrebné okamžite overiť. Ak máte podozrenie na podvodné konanie, neváhajte ihneď kontaktovať políciu na čísle 158. Akékoľvek informácie k páchateľom môžu polícii pomôcť zabrániť ďalšej trestnej činnosti,“ pripomína prešovská polícia v príspevku na sociálnej sieti.







Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu