FOTO: Mladí Slováci bodovali na Majstrovstvách Európy v zrýchlenom šachu, najlepšia hráčka bola z Humenného


FOTO: Mladí Slováci bodovali na Majstrovstvách Európy v zrýchlenom šachu, najlepšia hráčka bola z Humenného
Galéria: 3 fotky
Foto: Mesto Humenné

V slovinskom Terme Čatež sa uskutočnili Majstrovstvá Európy mládeže v zrýchlenom šachu. Spomedzi 500 šachistov a šachistiek z 26 krajín Európy sa tam predstavilo aj 27 slovenských hráčov a hráčok. Slovenská výprava získala dokopy štyri zlaté medaily, čím sa stala jednou z najúspešnejších krajín. O triumf našej krajiny sa postarali najmä štyria hráči z klubu Šachy Reinter a medzi nimi aj jedna obyvateľka z Humenného.

Humenčanka Olívia Seková sa stala majsterkou Európy v rapid šachu družstiev dievčat do 14 rokov spolu s Karin Novomeskou. Spomedzi siedmich slovenských tímov sa podarilo medailovo skórovať iba im dvom, keď v poslednom zápase deviateho kola predbehli vedúce Poľky na pomocné body a získali zlaté medaily.

Olívia Seková sa spomedzi klubovej výpravy tiež umiestnila na najvyššom poste spomedzi všetkých troch súťažných kategórií. Ako jednotlivec obsadila v rapid šachu dievčat do 14 rokov šieste miesto. V turnaji blitz šplhala na medailové priečky, kde mala rovnaký počet bodov spolu s bronzovou medailistkou. Horšie pomocné hodnotenie nakoniec rozhodlo o jej konečnom štvrtom mieste.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu