SAD Prešov poklesli pasažieri o dve percentá!


Foto: SAD Prešov poklesli pasažieri o dve percentá!

Tento pokles spôsobili vlaky “zadarmo” pre študentov a dôchodcov, ktoré v súčasnej forme poznáme od novembra. Prešovská župa bude musieť pre tieto stray prijať opatrenia, ktorými môže byť aj prepúšťanie vodičov zamestnaných v SAD Prešov. Tých je v súčasnosti 245. Úbytok cestujúcich potvrdil aj Jozef Kičura, generálny riaditeľ SAD Prešov.

Dve až osem percent - to je pokles po zavedení bezplatných vlakov

„Na niektorých linkách je pokles cestujúcich okolo dvoch percent, na iných sme zaznamenali až osem percent. Mrzí ma, že to s nami nikto nekonzultoval a nemali sme možnosť pripraviť sa na novú situáciu,  alebo komunikovať o koordinácii postupov. Ak sa situácia vyvinie tak, že nám kraj výrazne obmedzí výkony, hrozí aj prepúšťanie vodičov,“ upresnil Kičura.

Situáciu bude musieť riešiť župa, ktorá dopravu dotuje. „Situácia sa bude postupne analyzovať a vyhodnotí sa až po prvom štvrťroku. Potom spolu s dopravcami v kraji prijmeme opatrenia,“ informovala hovorkyňa prešovskej župy Veronika Fitzeková. Pripomenieme, že župa dotuje straty sumou približne 18 miliónov eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu