Výmenné pobyty či súťaže. Prešovský župan Milan Majerský rokoval s veľvyslancom Taiwanu o spolupráci


Foto: Výmenné pobyty či súťaže. Prešovský župan Milan Majerský rokoval s veľvyslancom Taiwanu o spolupráci Foto: Facebook/Milan Majerský

Predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský sa v piatok 8. decembra stretol s veľvyslancom Taiwanu na Slovensku Davidom Nan-Yang Leeom, aby pokračovali v spoločných rokovaniach. 

Ako informoval Milan Majerský na sociálnej sieti, prvé rokovanie prebehlo v apríli tohto roka na Úrade Prešovského samosprávneho kraja, kde spoločne diskutovali o taiwanských investičných fondoch.

„V našej spolupráci s Taiwanom vidíme veľký potenciál. Jednoznačne patrí k celosvetovým lídrom vo sfére strojárstva a elektrotechniky a v tej má silné zázemie aj Prešovský kraj,“ uviedol Milan Majerský. 

Prešovský župan vidí základ v stredných odborných školách. Spolupráca s Taiwanom by podľa neho mohla zvýšiť úroveň odborného vzdelávania, ako aj prispieť k zlepšeniu prístupu taiwanských firiem do Prešovského samosprávneho kraja a zvýšiť ich záujem o investovanie v kraji.


„Preto som rád, že sme si konkretizovali ďalšie prieniky spolupráce, ktoré by mohli vniesť väčšiu kvalitu a atraktivitu do nášho odborného vzdelávania, napríklad cez zdieľanie informácií, výmenné pobyty, spoločné konzultácie či súťaže,“ doplnil Milan Majerský. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu