Študent zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Prešove zožal úspech s aplikáciou pre autoškoly


Foto: Študent zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Prešove zožal úspech s aplikáciou pre autoškoly Foto: Facebook/Prešovský samosprávny kraj

Nedávno sa konal 26. ročník Festivalu vedy a techniky AMAVET 2023, ktorý koncentruje najšikovnejších žiakov z celého Slovenska, aby objavili svoj talent a túžbu po poznávaní. Tento ročník bol úspešný aj pre Strednú priemyslenú školu elektrotechnickú v Prešove. Informuje o tom Prešovský samosprávny kraj v príspevku na sociálnej sieti.

O úspech sa postaral talentovaný tretiak Marko Čelovský s aplikáciou Yazda.io, na ktorej pracoval s Jakubom Špakom. Marko zaujal v silnej zostave 97 súťažiacich a 73 vedecko-technických projektov. Vďaka zaujímavej aplikácii postúpil na súťaž Expo-Sciences Europe 2024, ktorá sa bude konať v Sarajeve.

„Yazda.io predstavuje multiplatformovú aplikáciu na zjednodušenie riadenia a manažmentu autoškôl, dokáže automatizovať väčšinu procesov v autoškolách a šetriť tak ich čas aj peniaze,“ dodáva Prešovský samosprávny kraj.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu