POČASIE: Oteplenie od Vianoc u nás naďalej pretrváva a bude pokračovať. Ako to bude počas Silvestra?


Foto: POČASIE: Oteplenie od Vianoc u nás naďalej pretrváva a bude pokračovať. Ako to bude počas Silvestra? Foto: pexels.com

Od Štedrého dňa môžeme pociťovať teplý charakter počasia. Oteplenie spôsobilo topenie väčšiny snehu, čo neskôr spustilo povodne. Ako informuje iMeteo.sk na svojej webovej stránke, nateraz potopám odzvonilo. Odborníci však poukázali na to, že tu máme veľmi teplé dni s teplotami okolo +10 stupňov Celzia, ktoré sú vzhľadom na aktuálny dátum nadpriemerné. 

Počasie pripomínajúce skôr jar než zimu potrvá na Slovensku aj v ďalších dňoch. Vo štvrtok 28. decembra môžeme očakávať teplé počasie s teplotami opäť do +10 stupňov Celzia bez zrážok, objaviť sa môže len slabé mrholenie. Na horách môžu teploty vystúpiť až na +8 stupňov Celzia, tu treba počítať aj so silnejším vetrom.

Ako bude počas Silvestra?

Meteorológovia tvrdia, že záver týždňa bude rovnako veľmi teplý. Viac zrážok môžeme očakávať v priebehu víkendu. V sobotu 30. decembra by malo pršať najmä na severozápade Slovenska. Počas Silvestra bude prevládať naďalej nadpriemerné teplé počasie. V nedeľu 31. decembra a začiatkom budúceho týždňa treba rovnako počítať s dažďom a prehánkami.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu