Od dnešného dňa začala meteorologická jar. Aké počasie prinesie prvý marcový víkend?


Foto: Od dnešného dňa začala meteorologická jar. Aké počasie prinesie prvý marcový víkend? Foto: pexels.com

Február nás na území Slovenska prekvapil teplým a slnečným počasím. Teploty boli na mnohých miestach oproti dlhodobému priemeru výrazne vyššie. Marcom sa začala aj meteorologická jar. Aké počasie so sebou prinesú prvé marcové dni?

Piatok bude zväčša oblačný a zamračený. Na viacerých miestach, na východe len miestami, treba počítať s prehánkami a dažďom. Na hrebeňoch Tatier sa očakáva aj sneženie. Teploty budú v rozmedzí 12 až 17 stupňov Celzia, na Zemplíne môže byť aj teplejšie. Informuje o tom portál iMeteo.sk. 

Sobota bude oblačná až zamračená. V noci z piatka na sobotu sa očakáva, že bude na viacerých miestach pršať alebo sa vyskytnú prehánky, dopoludnia to však bude už len miestami a popoludní budú zrážky ustávať a zmenší sa aj oblačnosť. Denné teploty vystúpia na 11 až 16 stupňov Celzia. 

„V nedeľu už bude prevládať polooblačná až oblačná obloha a zrážky sa očakávajú už len ojedinele. Naďalej bude veľmi teplo, a to od 12 do 17 stupňov Celzia, na juhozápade lokálne aj teplejšie,“ dodáva portál iMeteo.sk.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu