Kuchárky školského stravovania mesta Prešov za z Košíc opäť vrátili s kolekciou medailí


Foto: Kuchárky školského stravovania mesta Prešov za z Košíc opäť vrátili s kolekciou medailí
Galéria: 9 fotiek
Foto: Mesto Prešov

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov už piaty rok organizuje súťaž Košický kuchár, ktorej sa zúčastnili aj kuchárky školského stravovania mesta Prešov. Nielenže obhájili minuloročné pozície, ale pridali aj ďalšie umiestenia. Priniesli si zlatú, dve strieborné a bronzovú medailu. Absolútnym víťazom sa stala Ľubica Pulíková zo školskej jedálne MŠ Solivarská.

Kuchárky a kuchári zo školských kuchýň a vývarovní tentoraz dostali za úlohu pripraviť pokrm, kde hlavnou surovinou bol králik, resp. zajac. Cenovo dostupný pokrm mal vychádzať z gastronomických a kulinárskych tradícií Slovenska prípadne jeho jednotlivých regiónov a bolo potrebné zohľadniť aj sezónnosť použitých doplnkových surovín.,“ informuje mesto Prešov.

V kategórii Studená kuchyňa bolo súťažnou témou „Posolstvo jari na tanieri“, v kategórii Torty, zákusky a reštauračné dezerty sa zasa majstri kuchárskeho remesla prezentovlai témou „Sladké posolstvo jari“. Absolútna víťazka Ľubica Pulíková získala tento titul a tiež zlatú medailu v kategórii Torty, zákusky a reštauračné dezerty. Táto šikovná kuchárka tým zároveň obhájila svoje vlaňajšie umiestnenie.

Bronzovú medailu v kategórii Torty, zákusky a reštauračné dezerty získala Mária Simkovičová. V kategórii Teplá kuchyňa – varenie naživo zlatú medailu obhájila Mária Olexová (ZŠ Májové námestie). Natália Olejčuková (MŠ Solivarská) v kategórii Teplá kuchyňa – varenie naživo získala striebornú medailu rovnaho aj v kategórií Studená kuchyňa.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Prešov