Detský raj v Tatranskej Lesnej zrekonštruovali, kraj zainvestoval do modernizácie 1,4 milióna eur


Foto: Detský raj v Tatranskej Lesnej zrekonštruovali, kraj zainvestoval do modernizácie 1,4 milióna eur
Galéria: 4 fotky
Foto: PSK

Škola v prírode Detský raj v Tatranskej Lesnej prešla rozsiahlou rekonštrukciou. Kraj do modernizácie a prestavby interiéru zainvestoval vyše 1,4 milióna eur. Stavebné práce trvali jeden rok a priniesli tomuto zariadeniu vyšší štandard a modernejšie vybavenie.

Ide o významnú investíciu, ktorá má slúžiť hlavne deťom a mládeži. Škola v prírode prioritne poskytuje pobyty pre materské, základné i stredné školy i žiakov so špeciálnymi výchovno – vzdelávacími potrebami nielen z regiónu, ale celého Slovenska, dokonca zahraničia. Takže sú to dobre vynaložené peniaze. Navyše ak ide o moderné, účelové zariadenie, ktoré spĺňa aj tie najnáročnejšie kritériá, nemusíme sa obávať o jeho naplnenosť a plnohodnotné využitie,“ uviedol krátko pred kolaudáciou zariadenia predseda PSK Milan Majerský.

Počas stavebných úprav bola zmenená vnútorná dispozícia. Pôvodné izby pre 8 až 10 postelí sa spoločnými hygienickými zariadeniami na chodbe sú už minulosťou. „Prestavbou vznikli izby hotelového typu, t.j. dvojposteľové izby s prístelkou s vlastnými hygienickými zariadeniami na každej izbe. Pôvodná kapacita - 100 postelí s viaclôžkovými izbami a 3 apartmánmi sa zmenila nepatrne na 99,“ uviedol Valerián Kuffa, riaditeľ školy v prírode Detský raj.

Už v minulosti sa podarilo postupne opravovať exteriér, teraz prišli na rad zásadné interiérové úpravy. „Vybudovali sa nové priečky, vnútorné inštalačné rozvody, omietky, sadrokartónové pohľady, obklady a dlažby. Pribudol výťah, wellness, fitness, recepcia, čo rozhodne zvýšilo štandard celého zariadenia,“ dodal riaditeľ. Prvé školské turnusy by mali nastúpiť už začiatkom júna 2018.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PSK