Mesto Prešov rozdávalo verejné ocenenia za rok 2022: Poznáme mená víťazov


Foto: Mesto Prešov rozdávalo verejné ocenenia za rok 2022: Poznáme mená víťazov
Galéria: 6 fotiek
Foto: Mesto Prešov

V stredu 7. júna mesto po šiestykrát odovzdalo viaceré verejné ocenenia. Odovzdávanie sa konalo v historickej sále PKO. Pri odovzdávaní cien vytvoril príjemnú atmosféru huslista Samuel Bandy. Viac o podujatí sa dočítate na stránke mesta Prešov

Najstarším z verejných ocenení s názvom Cena mesta Prešov za rok 2022 bol poctený PhDr. Mikuláš Komanický, ktorý bol ocenený za celoživotný prínos v oblasti športu a práce s mládežou. Taktiež aj v súvislosti s rozvojom mestskej časti č. 1.

Druhým oceneným v tejto kategórii bol akademický maliar Vladimír Ossif, ktorý dostal cenu pre mimoriadny prínos v oblasti výtvarného umenia a tiež zviditieľnenia mesta. Tretím v kategórií bol MUDr. Ladislav Petričko, ktorý výrazne prispel k rozvoju urológie a medicíny v meste. 

Cenou Opálové zrnko za rok 2022 bola ocenená spoločnosť GLASKO, s. r. o. Prešov. Jej prínos mesto vidí v podnikateľskej činnosti ako súčasti ekonomického a zamestnaneckého života mesta s dôrazom na enviromentálne prostredie. 

Cenu primátora mesta Prešov za rok 2022 si z rúk Františka Oľhu prevzali až traja ocenení. Prvým víťazom bol prof. MUDr. Alexander Ostró, CSc., MBA, ktorý sa zaslúžil o zvidtieľnenie mesta v odbore gynekológia a pôrodníctvo. 


V poradí druhým oceneným bol Ing. Štefan Staviarsky, ktorého primátor ocenil za celoživotnú činnorodú prácu v oblasti športovej, kultúrnej a hospodárskej angažovanosti. Posledným oceneným bol kolektív Tatranu Prešov zo sezóny 1972/1973, kedy zaznamenali historický úspech. 

Čestné občianstvo mesta Prešov bolo udelené prof. PhDr. Márii Podhájeckej, CSc. in memoriam. Ocenená bola za jej celoživotné odborné a ľudské úsilie, ktorým prispela k rozvoju predškolskej pedagogiky. 

Ďakujem všetkým oceneným laureátom za ich mimoriadny prínos pre mesto Prešov a pre celú spoločnosť. Sú pre nás veľkými vzormi toho, že múdrosťou, odhodlaním, poctivou prácou, ale najmä ľudskosťou a s otvoreným srdcom je možné dosiahnuť všetky profesijné i osobné ciele,” prihovoril sa hosťom primátor mesta Prešov František Oľha. 


 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu