V Sabinove sa začala rekonštrukcia miestnych komunikácií. Práce by mali byť ukončené do konca roka


Foto: V Sabinove sa začala rekonštrukcia miestnych komunikácií. Práce by mali byť ukončené do konca roka Foto: Facebook/Mesto Sabinov

Od utorka 11. júla sa v Sabinove začala rekonštrukcia miestnych komunikácií na uliciach 17. Novembra, Ružová, Poľná. Práce sa ako prvé začali na ulici 17. Novembra. Po skončení budú nasledovať ďalšie ulice.

Rekonštrukcia bude prebiehať od križovatky pri Základnej škole po napojenie na cestu I/68 na ulici Hollého. V rámci rekonštrukcie cesty ulici 17. Novembra sa zrekonštruuje aj cesta medzi garážami na ulici Murgašovej,“ uvádza v príspevku na sociálnej sieti mesto Sabinov.


Až po úplnom skončení prác na tejto ulici sa začne realizovať rekonštrukcia na ďalšej ulici. Práce by mali byť ukončené do konca tohto roka. Pri prvej rekonštrukcii bude na uliciach 17. Novembra a Murgašova odfrézovaný pôvodný asfalt, odstránené cestné obrubníky a odstránený pôvodný chodník pri škole.


Odstránené časti nahradí nový cestný asfaltový kryt a nový chodník zo zámkovej dlažby, ktorý povedie od križovatky pri škole po napojenie na chodník pri cintoríne. 

„Zároveň sa demontážou a vyhotovením nového oplotenia pred Materskou školou vytvoria nové parkovacie miesta bez zúženia šírky vozovky,“ informuje mesto s tým, že na ulici Ružovej bude taktiež odfrézovaný pôvodný asfalt, odstránené obrubníky a odstránený pôvodný chodník.

Ako ďalej v príspevku dodáva, na ulici Poľnej sa realizuje dosyp a zhutnenie štrkodrvy, budú tam osadené cestné obrubníky a vyhotovený cestný asfaltový kryt. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu