V areáli prešovského futbalového štadióna sa konalo slávnostné začatie výstavby Futbal Tatran Arény


Foto: V areáli prešovského futbalového štadióna sa konalo slávnostné začatie výstavby Futbal Tatran Arény
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Prešov

V utorok 18. júla sa v Prešove na Čapajevovej ulici konalo slávnostné začatie výstavy Futbal Tatran Arény. Ak bude realizácia nového štadióna úspešná, stavba bude v roku 2025 dejiskom Majstrovstiev Európy vo futbale do 21 rokov. 

„Dlhoročné úsilie o výstavbu Futbal Tatran Arény, ktoré bolo začaté už bývalým vedením, konečne nadobudlo túto formu a dostali sme sa k realizácii. Chcem sa poďakovať najmä partnerom, ako je Slovenský futbalový zväz, Fond na podporu športu a Prešovský samosprávny kraj, ktorý je spoluvlastníkom a spoluinvestorom tejto stavby. Všetkým patrí obrovská vďaka,“ vyjadril sa primátor mesta Prešov František Oľha. 

Na základe zmluvných podmienok by mala byť výstavba ukončená do 18 mesiacov od jej začatia. Cena za prvú a druhú etapu výstavby je viac ako 21 miliónov eur. Zhotoviteľom futbalového štadióna je spoločnosť AVA-stav, s.r.o. 



Na financovaní prvej etapy vo výške viac ako 16 miliónov eur bez DPH sa podieľa Prešovský samosprávny kraj, mesto Prešov, Slovenský futbalový zväz a Fond na podporu športu. Financovanie druhej etapy vo výške viac ako 4 milióny eur bez DPH zapezpečí mesto z vlastných zdrojov. 

„Som rád, že Prešovský samosprávny kraj môže byť spolu s mestom Prešov spoluinvestorom a pomocníkom pre futbalistov. Verím, že tento štadión bude slúžiť športovcom, ale možno aj na rôzne kultúrne podujatia a koncerty a že prinesie radosť zo zdravého pohybu a zo športu všetkým tým, ktorí tu budú obdivovať športovcov alebo tým, ktorí budú vykonávať športovú činnosť. Prajem všetko dobré. Nech sa darí a nech všetko ide podľa plánu,“ dodal predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu