Prešovská župa plánuje v tomto roku opraviť cesty a mosty v kraji za viac ako 60 miliónov eur


Foto: Prešovská župa plánuje v tomto roku opraviť cesty a mosty v kraji za viac ako 60 miliónov eur  Foto: Prešovský samosprávny kraj

V Prešovskom kraji sa pracuje na zlepšení stavu ciest a mostov. V tomto roku župa plánuje do ich opravy investovať viac ako 60 miliónov eur. Čerpať bude z vlastných, ako aj európskych zdrojov a tiež z 30-miliónového úveru. Informovala o tom hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Daša Jeleňová. 

V súčasnosti prebiehajú rekonštrukčné práce na 43 kilometroch Cesty slobody a viacerých jej mostoch, priepustoch a múroch. Zároveň sa modernizuje Tatranská magistrála, obnovuje dopravná spojnica okresov Prešov a Vranov nad Topľou v časti Malá Domaša a rekonštruuje most na Solivarskej ulici v Prešove. 


„Len v auguste a septembri by sme mali vykonávať cestné práce na ďalších 20 kilometroch ciest druhej a tretej triedy, ktoré spravujeme, a tiež na 11 mostoch,“ uviedol predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský. 


Krajská hovorkyňa doplnila, že v teréne sú aj asfaltérska a zálievková čata, ktoré majú naplánované činnosti na vyše 90 kilometroch. Okrem mostov na Ceste slobody sa zrekonštruuje aj most vo Vyšných Repašoch, medzi Popradom a Veľkým Slavkovom, Tatranskou Kotlinou a Lendakom, Popradom a Spišskou Teplicou, ako aj v Liptovskej Tepličke a v obciach Huncovce, Nižný Hrušov, Zboj a pri odbočke do Jalovej. Stavia sa tiež celkom nový mostný objekt vo Veľkej Frankovej.

„Naplánované sú pritom ďalšie projekty. Týkajú sa eliminácie bezpečnostných rizík na úsekoch Vaniškovce – Fričkovce a Vaniškovce – Raslavice, ako aj medzi Nižnými Raslavicami a Abrahámovcami či v Chotči. Pripravuje sa oprava ciest Kojatice, Suchá dolina, Bystrá i Radvanovce, ako aj modernizácia vozovky medzi Šambronom a Plavnicou. A tiež sú v pláne práce na moste v Jezersku i na opornom múre v Brezničke,“ priblížila Daša Jeleňová. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu