FOTO: Kruhový objazd v Strážskom bol slávnostne uvedený do prevádzky


FOTO: Kruhový objazd v Strážskom bol slávnostne uvedený do prevádzky
Galéria: 13 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Humenné - MsÚ

Vo štvrtok 31. augusta bol do prevádzky uvedený kruhový objazd na križovatke ciest I/18 a I/74 v Strážskom, ktorý spája mesto s Michalovcami, Humenným a Vranovom nad Topľou. Ako informuje mesto Humenné na webovej stránke, na slávnostnej časti otvorenia sa zúčastnil primátor Humenného Miloš Meričko, Jaroslav Kmeť, štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby SR, Matúš Kimák, študent Gymnázia arm. gen. L. Svobodu, ktorý sa stal víťazom minisúťaže na sociálnej sieti. Prítomný bol aj Rastislav Trnka, župan Košického samosprávneho kraja, zástupca Slovenskej správy ciest a aj hostiteľ, primátor Strážskeho Patrik Magdoško.  

„Keď odo dneška budeme využívať kruhový objazd, možno si aj nostalgicky povzdychneme, aké situácie sme tu zažívali, ako sme premýšľali, kedy má kto prednosť v jazde. Dôležitá je najmä bezpečnosť pre všetkých účastníkov cestnej premávky a táto krásna stavba všetky atribúty spĺňa,“ poznamenal primátor mesta Humenné Miloš Meričko.  

S výstavbou okružnej križovatky sa začalo vo februári tohto roku. Dielo pre Slovenskú správu ciest za 874-tisíc eur realizovala spoločnosť Eurovia SK. Nový kruhový objazd má vonkajší priemer 38 metrov a vnútorný priemer 24 metrov. Dve spojovacie vetvy, tzv. bypassy, majú šírku jazdného pruhu. Všetky vetvy sa plynulo napájajú na už existujúce cestné komunikácie.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu