Začiatkom školského roka sa zvýši počet vlakov na celom Slovensku, pribudnú aj vozne v InterCity spojoch


Foto: Začiatkom školského roka sa zvýši počet vlakov na celom Slovensku, pribudnú aj vozne v InterCity spojoch Foto: Facebook/ZSSK

Železničná spoločnosť Slovensko posilnila počas posledných dní prázdnin svoje spoje. Na začiatok školského roka, kedy sa vlakom presúva veľké množstvo študentov, pribudlo od štvrtka 31. augusta 17 nových spojov. Z toho je 5 expresných vlakov a 12 rýchlikov. Toto posilnenie potrvá až do pondelka 4. septembra. 

V piatok 1. septembra pribudnú 4 rýchliky Považan v trasách ŽilinaBratislava a opačne. Naviac pôjde aj rýchlik Tatran v úseku Žilina až Košice. V nedeľu 3. septembra sa zvýši počet expresov Tatran a Šarišan. Tie budú premávať z Bratislavy do Vrútok, z Košíc do Bratislavy a z Humenného do Bratislavy. 

Deň pred začiatkom školského roka pribudnú aj 4 rýchliky a to Považan zo Žiliny do Bratislavy, Bojnice v úseku Bratislava Nové Mesto až Prievidza obojsmerne a Urpín zo Zvolena do Bratislavy. V pondelok 4. septembra pôjde navyše aj rýchlik Urpín z Bratislavy do Banskej Bystrice


Posilnia aj InterCity vlaky

Železničná spoločnosť zároveň oznámila, že podľa technických možností budú zvyšovať aj niektoré pravidelné vlaky, o ktoré je zvýšený záujem u cestujúcich. Posilnené o jeden až dva vozne budú aj vlaky InterCity. Táto preprava je pre všetkých cestujúcich spoplatnená a možná iba s platným IC cestovným dokladom, ktorého súčasťou je miestenka.


V piatok 1. septembra bude mať vlak InterCity 523 z Bratislavy do Košíc o jeden vozeň naviac. V nedeľu 3. septembra InterCity 522 z Košíc do Bratislavy posilnia o dva vozne. V ten istý deň pribudne jeden vozeň aj v InterCity 45 z Viedne do Košíc a to v úseku od Bratislavy do Košíc. V pondelok 4. septembra bude mať InterCity 44 z Košíc do Viedne počas cesty po Slovensku o jeden vozeň viac. Spolu je posilnených 5 InterCity vlakov o 6 vozňov.


Možnosť bezplatnej prepravy pre študentov

So začiatkom nového školského roka sa pravidelne spája aj registrácia žiakov a študentov na 100-percentnú
zľavu z cestovného. Železničná spoločnosť odporúča žiadateľom, aby si na jej webovej stránke prečítali, kto má nárok na túto zľavu. Zároveň tam nájdu aj registračný formulár, ktorý treba pozorne vyplniť.

K odsúhlaseniu bezplatnej prepravy musia študenti doplniť aj potvrdenie o návšteve školy. Cestujúcej verejnosti ponúka spoločnosť aj alternatívne predajné kanály. Ide napríklad o e-shop na webovej stránke, mobilnú aplikáciu Ideme vlakom, SMS lístok alebo lístok do mobilu pre bezplatných cestujúcich. Vďaka týmto možnostiam sa cestujúci vyhnú čakaniam v radoch pri pokladniciach.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu