Prešovská mestská časť Kúty je po každom väčšom daždi zatopená. Problém má vyriešiť rekonštrukcia


Foto: Prešovská mestská časť Kúty je po každom väčšom daždi zatopená. Problém má vyriešiť rekonštrukcia Foto: Ilustračné - Facebook/Dobrovoľný hasičský zbor mesta Prešov

Mesto Prešov informuje na oficiálnej internetovej stránke o tom, že sa mu v tomto období darí priebežne vysporiadať pozemky pod komunikáciu v mestskej časti Kúty, ktorá dlhodobo trápi obyvateľov. Väčšina vlastníkov už podpísala kúpne zmluvy a posun malo priniesť aj posledné rokovanie mestskej rady. 

„V minulosti bola spracovaná projektová dokumentácia k návrhu odvodnenia, no nenašla sa spoločná reč s vlastníkmi pozemkov pod dotknutou komunikáciou. V súčasnosti však dohody s vlastníkmi napredujú. Mesto Prešov priebežne vysporiadava pozemky, ktoré sú v súkromnom vlastníctve aj osôb žijúcich v zahraničí, aby bolo možné v čo najkratšej dobe pristúpiť k realizácii potrebných prác,“ uvádza mesto.

Z posledného rokovania mestskej rady, ktoré sa uskutočnilo 6. septembra, vyplynulo odporúčanie poslancov Mestskému zastupiteľstvu v Prešove na najbližšom zasadnutí schváliť bod programu „Návrh MP – vysporiadanie – SPF – Rekonštrukcia a odvodnenie miestnej komunikácie Kúty“. Rekonštrukcia tejto časti má skvalitniť dopravnú obslužnosť územia pre autá, cyklistov a taktiež chodcov.

„Cieľom mesta Prešov je riešiť nielen lokálny problém zaplavovania časti ulice v podobe odvodnenia daného úseku, ale nazerať na to aj koncepčne a zamerať sa na rekonštrukciu dotknutej oblasti ako celku,“ uviedol primátor mesta Prešov František Oľha.  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu