Policajný pyrotechnik zasahoval počas pondelka pri dvoch nájdených muníciách, išlo o granáty a mínu


Foto: Policajný pyrotechnik zasahoval počas pondelka pri dvoch nájdených muníciách, išlo o granáty a mínu Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

V pondelok 18. septembra krátko po ôsmej hodine ráno 36-ročný muž ohlásil na linke 158 nález munície, ktorú našiel počas prechádzky v lese v obci Nižná Písaná. Na miesto bol privolaný krajský pyrotechnik, podľa ktorého išlo o delostrelecký granát z obdobia II. svetovej vojny. Okamžite ho zaistil a prevzal k zneškodneniu.

O hodinu neskôr bol krajský pyrotechnik opäť vyslaný k prevereniu ďalšieho oznámenia. Ďalšiu muníciu našiel 80-ročný Svidníčan v lese za jeho domom. V tomto prípade išlo o delostreleckú mínu a ručný granát RGF1 z obdobia II. svetovej vojny. Aj táto munícia bola zaistená k jej následnému zneškodneniu.

„V oboch prípadoch sa nálezcovia zachovali ukážkovo. Nález okamžite ohlásili na linke 158 a nemanipulovali ním. Netreba zabúdať, že munícia napriek jej veku je vo väčšine prípadov stále funkčná,“ varuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu