Horskí záchranári pomohli zranenému turistovi. S priateľkou zablúdil počas výstupu na Gerlach


Foto: Horskí záchranári pomohli zranenému turistovi. S priateľkou zablúdil počas výstupu na Gerlach Foto: Horská záchranná služba

Počas piatka 22. septembra prebiehala vo Vysokých Tatrách záchranná akcia. Horskú záchrannú službu požiadal o pomoc 45-ročný turista, ktorý sa pošmykol a spadol v chodeckom teréne nad Velickou próbou. V dôsledku pádu si poranil predkolenie a nemohol pokračovať v ceste.

Ako uviedla Horská záchranná služba na webovej stránke, po lokalizovaní volajúceho sa zistilo, že muž sa nachádza na vrchole Čertovej veže v oblasti Gerlachovského kotla. 

Pre nepriaznivé poveternostné podmienky, postupujúci front a vopred avizované výstrahy pred vetrom nebolo možné využiť leteckú techniku. Záchranári preto postupovali za zraneným mužom a jeho priateľkou pozemne.

Po príchode na miesto turistu vyšetrili. „Ukázalo sa, že dvojica v snahe vystúpiť na Gerlachovský štít v teréne zablúdila a zranenie turistu nebolo natoľko vážne, že by bol nutný transport za pomoci nosidiel,” skonštatovala Horská záchranná služba. 


Zranený turista a jeho priateľka tak zostúpili v sprievode piatich záchranárov k Sliezskemu domu. Následne boli prevezení do Tatranskej Polianky, odkiaľ pokračovali na vlastnú žiadosť samostatne.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu