Sedlo Prielom vo Vysokých Tatrách dočasne uzavrú. Dôvodom je rekonštrukcia turistického chodníka


Foto: Sedlo Prielom vo Vysokých Tatrách dočasne uzavrú. Dôvodom je rekonštrukcia turistického chodníka Foto: pixabay.com

Sedlo Prielom vo Vysokých Tatrách bude od piatka 29. septembra dočasne uzavreté pre verejnosť. Dôvodom je oprava turistického chodníka, ktorý je značený modrou farbou a spája Veľkú Studenú a Bielovodskú dolinu. Informovala o tom Správa Tatranského národného parku na oficiálnej internetovej stránke

Na zlom stave chodníka sa odzrkadlili vplyv počasia aj vysoký počet návštevníkov. Nevyhovujúce sú aj výstupové železá a reťaze, ktoré sa nachádzajú v exponovanej časti trasy. K rozsiahlejšej rekonštrukcii pristúpila Správa Tatranského národného parku po rokoch bežných opráv a údržby. 

Realizovať ju budú pracovníci Strediska starostlivosti o turistickú infraštruktúru spolu s dobrovoľníkmi z turistického klubu Hikemates. V exponovanom teréne pomôžu nadšenci s lezeckou praxou. V rámci prác odstránia uvoľnené skaly, ktoré sú na chodníku a v jeho okolí, a tiež osadia fixné reťaze v dĺžke 180 metrov.

„Privítali sme iniciatívu dobrovoľníkov, vďaka ktorým spoločnými silami zrekonštruujeme sedlo Prielom, a zlepšíme tak nielen stav turistickej infraštruktúry, ale zároveň zvýšime aj bezpečnosť a komfort návštevníkov Vysokých Tatier,“ uviedol Peter Spitzkopf, námestník riaditeľa Správy Tatranského národného parku so sídlom v Tatranskej Lomnici.


O opätovnom otvorení sedla budú informovať prostredníctvom oficiálnej webovej stránkyfacebookového profilu




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu