Opití vodiči nabúrali do zaparkovaných áut. Jeden z nich šoféroval napriek doživotnému zákazu


Foto: Opití vodiči nabúrali do zaparkovaných áut. Jeden z nich šoféroval napriek doživotnému zákazu Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

Polícia riešila v utorok 10. októbra dva prípady vodičov pod vplyvom alkoholu, ktorí nabúrali do zaparkovaných áut a z miesta nehody ušli. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. 

Prvý prípad sa stal v obci Rokycany v Prešovskom okrese, kde šoféroval muž s takmer 1,5 promile v krvi, pričom narazil do zaparkovaného auta. Následne z miesta nehody odišiel. Polícii sa ho však podarilo v krátkom čase vypátrať a podrobiť dychovej skúške. 

„Lustráciou bolo zistené, že tento muž viedol vozidlo napriek tomu, že má súdom uložený trest zákazu činnosti riadiť motorové vozidlá všetkých druhov, a to na doživotie. Muž skončil v cele policajného zaistenia,“ uviedla Jana Ligdayová.


Druhý vodič narazil postupne do štyroch zaparkovaných áut na Ulici Jána Francisciho v Levoči. Ani on nezotrval na mieste nehody. Muža po vypátraní polícia podrobila dychovej skúške, ktorej výsledok presiahol 1,5 promile. Škoda na vozidlách bola vyčíslená na približne 3 200 eur.     




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu