FOTO: Úsek medzi Malou Domašou a Detríkom, priľahlé časti a most zrekonštruovali za 2,3 milióna eur


FOTO: Úsek medzi Malou Domašou a Detríkom, priľahlé časti a most zrekonštruovali za 2,3 milióna eur
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja zrekonštruovala úsek medzi Malou Domašou a Detríkom v okrese Vranov nad Topľou. Obnovu úseku cesty tretej triedy III/3635   a priľahlej cestnej infraštruktúry financovala župa cez Integrovaný regionálny operačný program sumou 2,3 milióna eur. Informoval o tom Prešovský samosprávny kraj na oficiálnej internetovej stránke.      

„Presnejšie sa v úseku od spustenia opráv v lete 2022 doteraz zrekonštruovalo 940 metrov komunikácie, a to prostredníctvom výmeny konštrukčných vrstiev vozovky a úpravy podložia. Opravilo sa i šesť priepustov. Pre zabezpečenie odtoku dažďovej vody z vozovky sa na komunikácii vybudovalo 844 metrov nových dláždených priekop. A v rekreačnom stredisku Domaša – Dobrá sa zastabilizovalo cestné teleso v mieste nebezpečného zosuvu,“ priblížila prešovská župa. 

V rámci obnovy prešiel komplexnou rekonštrukciou 41-ročný most v extraviláne Malej Domaše. Most ponad rieku Ondava sa nachádzal v šiestom stupni ohrozenia. Na objekte s dĺžkou 121 metrov sa vymenili poškodené mostné závery. Zároveň sa zrekonštruovali rímsy a sanáciou prešlo aj jeho bezpečnostné zariadenie. 






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu