Nezodpovední vodiči opäť na cestách: Opitá žena nabúrala do troch áut, muž šoféroval s 2,3 promile


Foto: Nezodpovední vodiči opäť na cestách: Opitá žena nabúrala do troch áut, muž šoféroval s 2,3 promile Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

Policajti v Prešovskom kraji opäť riešili vodičov pod vplyvom alkoholu. V prvom prípade nezodpovedná vodička viedla v utorok 19. decembra v Sabinove auto, prešla do protismeru, kde sa zrazila s protiidúcim autom, následne narazila do druhého a nakoniec aj do tretieho auta. 

„Po príchode policajnej hliadky na miesto dopravnej nehody boli všetci účastníci podrobení dychovým skúškam. U vodičky bol výsledok pozitívny, dosiahol hodnotu takmer 1,7 promile. Žena bola obmedzená na osobnej slobode, bola umiestnená do cely policajného zaistenia,“ uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Žena bola obvinená z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. V druhom prípade viedol 21-ročný Košičan v nedeľu 17. decembra auto vo Vysokých Tatrách, na odpočívadle bol zastavený a skontrolovaný policajnou hliadkou.


„Hodnota dychovej skúšky u neho presiahla 2,3 promile. Následnou lustráciou bolo zistené, že vodič má okresným súdom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu a to s platnosťou až do júla roku 2025,“ informuje Jana Ligdayová.

Košičan skončil v cele policajného zaistenia, po vykonaní potrebných procesných úkonov mu bolo povereným príslušníkom Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a z trestného činu marenie výkonu úradného rozhodnutia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu