Popradská nemocnica získala financie na plánovanú rekonštrukciu, v súčasnosti finalizuje výber jej zhotoviteľa


Foto: Popradská nemocnica získala financie na plánovanú rekonštrukciu, v súčasnosti finalizuje výber jej zhotoviteľa Foto: Facebook/Nemocnica Poprad

Nemocnica Poprad plánuje komplexnú rekonštrukciu. Financie na ňu získala z Plánu obnovy a odolnosti. Na celkovú obnovu budovy tak dostala viac ako 42 miliónov eur. Úspešná bola aj vo výzve na malé projekty do päť miliónov eur, vďaka ktorej sa jej podarilo zaobstarať prostriedky na komplexnú rekonštrukciu objektu geriatrie. Informovala o tom Nemocnica Poprad. 

„Rozhodujúce pre úspešnú realizáciu je okrem získaných prostriedkov aj ukončenie výberového konania na zhotoviteľa náročnej komplexnej rekonštrukcie. Tá je vo finálnej fáze,“ uviedla nemocnica s tým, že dostala päť ponúk od uchádzačov zo Slovenska a Česka, ktoré v súčasnosti vyhodnocuje. Ukončenie vyhodnotenia predpokladá v januári 2024.  

Plánovaná rekonštrukcia zahŕňa obnovu 349 lôžok 

„Komplexná obnova a prestavba Nemocnice Poprad zahŕňa rekonštrukciu 349 lôžok pre pacientov na 10 poschodiach, 19 lôžok sa vybuduje úplne nových. Komplexnou obnovou prejde aj poliklinika, zásadné zmeny si dlhodobo žiada centrálna plynová kotolňa, vonkajšie aj vnútorné rozvody, samozrejmosťou bude kvalitné zateplenie s cieľom znížiť energetickú záťaž nemocnice,“ priblížila nemocnica.  

V rámci realizácie zmien sa plánujú zamerať aj na medicínsku techniku či celkovú vonkajšiu a vnútornú bezpečnosť nemocnice. Predpokladaná dĺžka rekonštrukcie je tri roky. Uskutočniť ju chcú za plného chodu nemocnice.  


„Popradská nemocnica vždy mala, a to jej ostáva aj do budúcna, špecifický charakter aj vzhľadom na jej širokú spádovú oblasť vrátane oblasti Tatier. Tu končia v rukách špecialistov všetci zranení turisti či návštevníci veľhôr. Aj preto je jej historicky najväčšia obnova tak dôležitá,“ uzavrela nemocnica. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu